• Blue Air aniversare
  • blue
  • wizz

Blue Air a implinit 10 ani de existenta. Concurenta, la fel.

Compania low cost Blue Air a aniversat in 13 decembrie 2014 10 ani de existenta pe piata aviatica, ocazie cu care  a lansat o noua ruta din Otopeni spre Liverpool. Concurenta pe care o are compania aeriana este atat din randul companiilor low cost, Wizz Air fiind un concurent serios, cat si din randul companiilor de linie, cum este Tarom. Si ca sa intelegem mai bine ce inseamna un concurent serios, sa dam cateva date concrete. In cei 10 ani de existenta pe piata, compania Blue Air a avut 11,5 milioane de pasageri, adica mai putin decat numarul pasagerilor pe care Wizz Air i-a avut intr-un singur an! Tot in cursul anului trecut, la fel ca Blue Air, compania Wizz Air a sarbatorit 10 ani de existenta pe piata aviatica romaneasca. Pe parcursul acestor ani, Wizz Air a transportat 69 de milioane de pasageri.  Cu toate ca diferenta intre numarul de pasageri pe care i-a avut fiecare companie este mare, Blue Air se mentine si mai mult, are planuri de crestere, planificand pentru anul acesta noi rute din Bacau, al doilea oras de unde compania opereaza zboruri (primul fiind Bucuresti).
 
Reprezentantii Aeroportului Malaga au pregatit echipei Blue Air un tort special pentru aniversarea celui de-al 10-lea an de ruta Bucuresti-Malaga.
Sursa: www.anna.aero

Asadar, se anunta o vara fierbinte inca de pe acum, deoarece reprezentantii companiei aeriene au anuntat ca vor opera curse non-stop din Bacau spre 9 destinatii. Zborurile spre rutele deja consecrate spre Bologna, Bruxelles, Dublin, Londra (Aeroportul Luton), Milano (Bergamo), Paris Beauvais, Roma (Fiumicino) si Torino (Cuneo) vor fi operate in continuare si li se vor adauga altele noi, prima cursa noua din Bacau fiind Liverpool, planificata in luna martie 2015. Cursele din Bucuresti spre Liverpool au inceput deja sa fie operate de trei ori pe saptamana, primul zbor fiind in 15 decembrie 2014. Pentru toate rute vechi Blu Air mentionate mai sus, vor fi zboruri cel putin de doua ori pe saptamana, doar spre Roma zborurile vor fi in fiecare zi. O alta ruta noua pe care o are in plan compania Blue Air este Sibiu – Stuttgart, cu o frecventa de trei ori pe saptamana.

Compania low cost Wiz Air si-a sarbatorit si ea anul trecut 10 ani de existenta. In 19 mai 2004 cand compania a inceput sa zboare, aeroportul Luton din Londra s-a numarat printre cele patru aeroporturi de pe care Wizz Air avea zboruri. Acesta a ramas aeroportul unde Wizz Air aduce cei mai multi pasageri, fiind cel mai aglomerat si evident, cel mai profitabil pentru compania aeriana. Cele mai solicitate rute sunt Londra Luton – Budapesta, cu 26 de plecari pe saptamana, Londra Luton – Bucuresti cu 21 de zboruri pe saptamana si Luton – Varsovia, cu 20 de zboruri pe saptamana. Compania a cunoscut o crestere in fiecare an. Fata de vara anului 2013, cand Wizz Air avea zboruri de pe 90 de aeroporturi, in vara anului 2014, au mai fost adaugate pe lista inca 6: Basel (Elvetia), Chisinau (Republica Moldova), Dubai Al Maktoum (Emiratele Arabe Unite), Kosice (Slovacia), Moscova Vnukovo (Rusia) si Sibiu (Romania). Compania a incercat si o varianta de zbor spre Antalya, dar a renuntat repede la aceasta ruta.
 
Reprezentantii Aeroportului Londra Luton au pregatit un tort aniversar (de la stanga la dreapta): Simon Harley, Business Development Manager, London Luton Airport; Daniel de Carvalho, Corporate Communications, Wizz Air; Daniel Bicknell, Ground Operations Manager, Wizz Air; si Oliver Jaycock, Marketing Manager, London Luton Airport.
Sursa: www.anna.aero

Cert este ca avem de unde alege cand vine vorba de zboruri low cost din Romania: Blue Air, Wizz Air, Ryan Air, EasyJet, Vueling, Pegasus, Fly Dubai. De multe ori insa este greu de facut o alegere intre doua companii low cost care zboara pe aceeasi ruta si la aceleasi costuri. Dupa ce ar putea calatorul sa deosebeasca intre doua companii low cost, cand pretul e cam la fel, spatiul intre scaune acelasi si conditiile de zbor asemanatoare? Concurenta insa intre companiile low cost exista.

Tu cum alegi o companie low cost?


Sursa: http://www.anna.aero/2014/12/19/blue-air-celebrates-10-years-with-new-route-to-liverpool/ ,
http://www.anna.aero/2014/05/21/wizz-air-celebrates-10th-birthday-69-million-passengers/

Vrem sa aflam opinia ta!

Scrie mai jos comentariile tale referitoare la acest articol:


Lasa-ne un feedback

Feedback-ul dvs. este important pentru noi. Pe baza feedback-ului primit de la dvs. incercam sa imbunatatim serviciile si sa respectam cerintele dvs.
100% din clienti recomanda aerosky


lasa-ne un feedback